annons

Foccacia med ricotta och tapenade

Focaccia med ricotta och tapenade

Tillagningstid 40 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 20 portioner
1 bröd cirka 20 bitar

Ingredienser
  

Foccacia

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1,5 msk honung
  • 350 g vetemjöl
  • 100 g grahamsmjöl

Fyllning:

  • 40 st oliver
  • 1 st stor potatis mandolinad
  • 1 msk rosmarin torkad och färsk
  • 1/2 st rödlök mandolinad – läggs på 5 min innan brödet är klart
  • 50 g Parmigiano Reggioano rivs på toppen 5 min innan brödet är klart

Ricotta:

  • 1 msk per servering

Tapenade (1 sats, ungefär 8 potioner):

  • 250 g gröna och svarta oliver (utan kärnor)
  • 1 msk Kapris
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja

Garnering:

  • Toppa med en oliv delad i två.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.