Tillagningstid 40 minuter minuter
Total tid 40 minuter minuter
Portioner 20 portioner
1 bröd cirka 20 bitar
Ingredienser
Foccacia
- 25 g jäst
- 3 dl vatten
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk flingsalt
- 1,5 msk honung
- 350 g vetemjöl
- 100 g grahamsmjöl
Fyllning:
- 40 st oliver
- 1 st stor potatis mandolinad
- 1 msk rosmarin torkad och färsk
- 1/2 st rödlök mandolinad – läggs på 5 min innan brödet är klart
- 50 g Parmigiano Reggioano rivs på toppen 5 min innan brödet är klart
Ricotta:
- 1 msk per servering
Tapenade (1 sats, ungefär 8 potioner):
- 250 g gröna och svarta oliver (utan kärnor)
- 1 msk Kapris
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 dl olivolja
Garnering:
- Toppa med en oliv delad i två.