Danyel Couets Croque Monsieur
Foto: Pågen

Danyel Couets Croque Monsieur

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

En riktig extra-allt-macka med mycket smak av ost, skinka och senap.

Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 16 skivor lufttorkad skinka
  • 8 skivor Pågen Levain
  • 4 msk dijonsenap
  • 4 dl bechamelsås
  • 4 dl comtéost riven
  • salt
  • svartpeppar

Bechamelsås

  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 4,5 msk vetemjöl
  • salt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Börja med att göra bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet under omrörning. När det blivit en len röra, tillsätt lätt uppvärmd mjölk under omrörning. Vispa hela tiden. Smaka av med salt.
  • Bred lite av senapen på hälften av brödskivorna. Lägg på lite av bechamelsåsen, var noga med att breda ut över hela brödet ända ut i kanterna.
  • Lägg på ett lager skinka, fyra skivor per macka. Salta och peppra.
  • Lägg på ett lager ost, spara lite till gratineringen. Bred på lite bechamelsås på resterande brödskivor, lägg på dessa som lock med bechamelsåsen som insida. Lägg mackorna på en bakpappersklädd plåt. Toppa sedan mackorna med senap, bechamelsås, salt och peppar samt riven ost.
  • Gratinera i ugnen 10-20 minuter tills de fått fin färg.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.