En riktig extra-allt-macka med mycket smak av ost, skinka och senap.
Portioner 4 pers
Ingredienser
- 16 skivor lufttorkad skinka
- 8 skivor Pågen Levain
- 4 msk dijonsenap
- 4 dl bechamelsås
- 4 dl comtéost riven
- salt
- svartpeppar
Bechamelsås
- 5 dl mjölk
- 50 g smör
- 4,5 msk vetemjöl
- salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Börja med att göra bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet under omrörning. När det blivit en len röra, tillsätt lätt uppvärmd mjölk under omrörning. Vispa hela tiden. Smaka av med salt.
- Bred lite av senapen på hälften av brödskivorna. Lägg på lite av bechamelsåsen, var noga med att breda ut över hela brödet ända ut i kanterna.
- Lägg på ett lager skinka, fyra skivor per macka. Salta och peppra.
- Lägg på ett lager ost, spara lite till gratineringen. Bred på lite bechamelsås på resterande brödskivor, lägg på dessa som lock med bechamelsåsen som insida. Lägg mackorna på en bakpappersklädd plåt. Toppa sedan mackorna med senap, bechamelsås, salt och peppar samt riven ost.
- Gratinera i ugnen 10-20 minuter tills de fått fin färg.