Chorizo Atado tillsammans med potatis som är stekt i Patatas Bravas kryddmix med lök och paprika. Serveras tillsammans med oliver.
Ingredienser
- Färskpotatis
- 1 st paprika
- 3 st rödlök
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 förp Chorizo Atado
- 1 burk Kalamataoliver
- 1 burk Nocellaraoliver
- Patatas Bravas kryddmix
Instruktioner
- Koka upp potatisen.
- Strimla gul lök, vitlök och paprika, stek i gjutjärnspanna med smör och lite olja. Tillsätt 1 msk Patatas Bravas-krydda.
- Lägg upp potatisen i en skål, häll lök och paprikablandningen över. Vänd runt försiktigt.
- Grilla färskkorven på direkt värme tills den får fin färg, låt sedan korven grillas klart på indirekt värme. Korven skall vara genomstekt. Innertemperatur skall vara på ca. 72°C. Eftersom korven är rå när du köper den är det viktigt att den blir väl genomstekt.
- Dela den röda löken i stora halvor, stek på dem i gjutjärnspannan med smör och olja.
- Blanda lök och grillad Chorizo på en stor tallrik.
- Lägg upp oliverna i en skål.