Chorizo med het potatis
Foto: Paul & Thom

Chorizo med het potatis

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Chorizo Atado tillsammans med potatis som är stekt i Patatas Bravas kryddmix med lök och paprika. Serveras tillsammans med oliver.

Ingredienser
  

  • Färskpotatis
  • 1 st paprika
  • 3 st rödlök
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 förp Chorizo Atado
  • 1 burk Kalamataoliver
  • 1 burk Nocellaraoliver
  • Patatas Bravas kryddmix

Instruktioner
 

  • Koka upp potatisen.
  • Strimla gul lök, vitlök och paprika, stek i gjutjärnspanna med smör och lite olja. Tillsätt 1 msk Patatas Bravas-krydda.
  • Lägg upp potatisen i en skål, häll lök och paprikablandningen över. Vänd runt försiktigt.
  • Grilla färskkorven på direkt värme tills den får fin färg, låt sedan korven grillas klart på indirekt värme. Korven skall vara genomstekt. Innertemperatur skall vara på ca. 72°C. Eftersom korven är rå när du köper den är det viktigt att den blir väl genomstekt.
  • Dela den röda löken i stora halvor, stek på dem i gjutjärnspannan med smör och olja.
  • Blanda lök och grillad Chorizo på en stor tallrik.
  • Lägg upp oliverna i en skål.
Skriv ut receptet

relaterat

Brödsmulpasta – Pasta Pangrattato
Pasta

Brödsmulspasta – Pasta Pangrattato

När Keyyo och Danyel Couet bjuder på en trerätters brödmiddag väljer de en smakrik och snabblagad pastarätt till varmrätt. De rostade brödsmulorna på toppen ger

Chorizosmör
Tillbehör

Chorizosmör

Smaksatt smör med Chorizo atado. Riktigt gott på baguette eller till grillat!

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.