Chilimajonnäs
Foto: TOKI

Chilimajonnäs

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Ingredienser
  

  • 3 st äggulor
  • 3 tsk senap
  • 3 tsk vitvinsvinäger
  • 8-10 dl matolja
  • 1 tsk chilipulver eller färsk chili efter smak

Instruktioner
 

  • Vispa ihop äggulorna med senap och vitvinsvinäger.
  • Vispa försiktigt ner oljan, först långsamt i en tunn stråle och öka sedan takten när det binder.
  • Majonnäsen är klar när den är krämig i konsistensen.
  • Tillsätt chilipulver alternativt färsk chili efter smak och styrka på chilin.
  • Avsluta med att smaka av med salt.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.