Chilimajonnäs
Foto: TOKI

Chilimajonnäs

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Ingredienser
  

  • 3 st äggulor
  • 3 tsk senap
  • 3 tsk vitvinsvinäger
  • 8-10 dl matolja
  • 1 tsk chilipulver eller färsk chili efter smak

Instruktioner
 

  • Vispa ihop äggulorna med senap och vitvinsvinäger.
  • Vispa försiktigt ner oljan, först långsamt i en tunn stråle och öka sedan takten när det binder.
  • Majonnäsen är klar när den är krämig i konsistensen.
  • Tillsätt chilipulver alternativt färsk chili efter smak och styrka på chilin.
  • Avsluta med att smaka av med salt.
Skriv ut receptet

relaterat

Minipajer med Västerbottensost
Paj

Minipajer med Västerbottensost

Västerbottensostpaj är en riktigt klassiker. Gör en liten nyare variant genom att grädda dom i portionsformar och toppa pajen med picklad rödlök.

Spaghetti Bolognese
Pasta

Spaghetti Bolognese

Bolognese eller köttfärssås serverad med spaghetti är en klassisk vardagsrätt. Gott och enkelt! Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Böngryta med Salami Piccante
Gryta

Böngryta med Salami Piccante

Mustig gryta med bönor och hetta från Salami Piccante med chili. Går att äta som den är eller tillsammans med kokt potatis eller ris.

Pizza med bresaola och aubergine
Pizza

Pizza med bresaola och aubergine

Lyxig pizza med charkuterier, aubergine, pinjenötter och citron. Fin kombination av smaker som gör denna pizza perfekt att bjuda gäster på.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.