annons

Chilimajonnäs
Foto: TOKI

Chilimajonnäs

Chilimajonnäs

Ingredienser
  

  • 3 st äggulor
  • 3 tsk senap
  • 3 tsk vitvinsvinäger
  • 8-10 dl matolja
  • 1 tsk chilipulver eller färsk chili efter smak

Instruktioner
 

  • Vispa ihop äggulorna med senap och vitvinsvinäger.
  • Vispa försiktigt ner oljan, först långsamt i en tunn stråle och öka sedan takten när det binder.
  • Majonnäsen är klar när den är krämig i konsistensen.
  • Tillsätt chilipulver alternativt färsk chili efter smak och styrka på chilin.
  • Avsluta med att smaka av med salt.
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.