INGREDIENSER (4 Portioner )
- 300g vegofärs
- 1msk olivolja
- 1gul lök
- 1tsk kakao
- 1msk krossade kakaobönor
- 1tsk oregano
- 1tsk spiskummin
- 1tsk chiliflakes
- 1msk tomatpuré
- 1dl vatten
- Salt & peppar
- 300g kokta kidneybönor
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och finhacka löken.
- Fräs lökhacket i olivoljan i en gryta tillsammans med den frysta vegofärsen några minuter.
- Tillsätt kakao, oregano, spiskummin, chiliflakes, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Tillsätt dem i grytan och låt allt bli varmt.
SERVERINGSFÖRSLAG!
Servera chiligrytan med guacamole, picklad rödlök, soygurt, tomatsallad, isbergsallad och en bit surdegsbröd.