CHILIGRYTA MED GUACAMOLE

Chiligryta med guacamole

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

 

INGREDIENSER (4 Portioner )

  • 300g vegofärs
  • 1msk olivolja
  • 1gul lök
  • 1tsk kakao
  • 1msk krossade kakaobönor
  • 1tsk oregano
  • 1tsk spiskummin
  • 1tsk chiliflakes
  • 1msk tomatpuré
  • 1dl vatten
  • Salt & peppar
  • 300g kokta kidneybönor

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs lökhacket i olivoljan i en gryta tillsammans med den frysta vegofärsen några minuter.
  3. Tillsätt kakao, oregano, spiskummin, chiliflakes, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Tillsätt dem i grytan och låt allt bli varmt.

 

SERVERINGSFÖRSLAG!

Servera chiligrytan med guacamole, picklad rödlök, soygurt, tomatsallad, isbergsallad och en bit surdegsbröd.

relaterat

Brödsmulpasta – Pasta Pangrattato
Pasta

Brödsmulspasta – Pasta Pangrattato

När Keyyo och Danyel Couet bjuder på en trerätters brödmiddag väljer de en smakrik och snabblagad pastarätt till varmrätt. De rostade brödsmulorna på toppen ger

Chorizosmör
Tillbehör

Chorizosmör

Smaksatt smör med Chorizo atado. Riktigt gott på baguette eller till grillat!

Chorizo med het potatis
Korv

Chorizo med het potatis

Chorizo Atado tillsammans med potatis som är stekt i Patatas Bravas kryddmix med lök och paprika. Serveras tillsammans med oliver.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.