CHILIGRYTA MED GUACAMOLE

Chiligryta med guacamole

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

 

INGREDIENSER (4 Portioner )

  • 300g vegofärs
  • 1msk olivolja
  • 1gul lök
  • 1tsk kakao
  • 1msk krossade kakaobönor
  • 1tsk oregano
  • 1tsk spiskummin
  • 1tsk chiliflakes
  • 1msk tomatpuré
  • 1dl vatten
  • Salt & peppar
  • 300g kokta kidneybönor

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs lökhacket i olivoljan i en gryta tillsammans med den frysta vegofärsen några minuter.
  3. Tillsätt kakao, oregano, spiskummin, chiliflakes, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Tillsätt dem i grytan och låt allt bli varmt.

 

SERVERINGSFÖRSLAG!

Servera chiligrytan med guacamole, picklad rödlök, soygurt, tomatsallad, isbergsallad och en bit surdegsbröd.

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.