Brödsmulpasta – Pasta Pangrattato
Foto: Pågen

Brödsmulspasta – Pasta Pangrattato

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

När Keyyo och Danyel Couet bjuder på en trerätters brödmiddag väljer de en smakrik och snabblagad pastarätt till varmrätt. De rostade brödsmulorna på toppen ger både härlig crunch och lite sting. Det här bara måste ni prova.

Portioner 4 pers

Ingredienser
  

Pangrattato

  • 3 skivor Pågen Levain
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl persilja finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk smör

Pasta

  • 500 g rigatoni
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 10 st sardellfiléer i olja grovhackade
  • 1 st citron rivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten lite från pastakoket
  • 1 dl pecorinoost eller parmesan, riven

Instruktioner
 

  • Börja med pangrattaton – brödsmulet. Rosta brödet i ugn på 175 grader tills gyllene och krispigt rakt igenom. Hacka det sedan i små bitar och blanda med chiliflakes och vitlök.
  • Värm smör och olivolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i brödsmulorna och stek en liten stund. Tillsätt persiljan och smaksätt med salt och peppar.
  • Lägg lök, vitlök, sardeller och citron i en kastrull med olivolja och värm försiktigt på låg värme tills allt blivit mjukt (ca 15 minuter). Tillsätt citronsaften och smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan enligt anvisning. Häll i lite (några matskedar) av pastavattnet i lök- och sardellröran och sjud upp under omrörning. Lägg den avrunna pastan i röran. Rör i pecorinoosten.
  • Lägg upp pastan och strössla över brödsmulorna på toppen.
Skriv ut receptet

relaterat

Fotbollspizzan
Pizza

Fotbollspizzan

Äntligen är den här, pizzan som är framtagen av självaste herrlandslaget för att du ska få den maximala upplevelsen under sommarens fotbollsfest. Varje spelare fick

Vildlöksrubb
Tillbehör

Vildlöksrubb

Denna vildlöksrubb kan göras en gång och användas flitigt under hela grillsäsongen. Är perfekt till lite kraftigare grilldetaljer som exempelvis fläskkarré, där man vill få till en ordentlig karamellisering.

Marinad av ramslöksolja
Tillbehör

Marinad av ramslöksolja

Ramslöksoljan har massor av användningsområden att utforska. Du kan smaksätta den ytterligare på olika sätt och använda som marinad till kött, fisk eller kanske främst

Blomsterbearnaise
Tillbehör

Blomsterbearnaise

Ett riktigt fint tillbehör till grillad fisk eller grillad grön sparris. Blomsterbearnaisen görs mer eller mindre som en vanlig bearnaise men istället för dragon så använder

Chorizosmör
Tillbehör

Chorizosmör

Smaksatt smör med Chorizo atado. Riktigt gott på baguette eller till grillat!

Chorizo med het potatis
Korv

Chorizo med het potatis

Chorizo Atado tillsammans med potatis som är stekt i Patatas Bravas kryddmix med lök och paprika. Serveras tillsammans med oliver.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.