annons

Brödsmulpasta – Pasta Pangrattato
Foto: Pågen

Brödsmulspasta – Pasta Pangrattato

När Keyyo och Danyel Couet bjuder på en trerätters brödmiddag väljer de en smakrik och snabblagad pastarätt till varmrätt. De rostade brödsmulorna på toppen ger både härlig crunch och lite sting. Det här bara måste ni prova.

Portioner 4 pers

Ingredienser
  

Pangrattato

  • 3 skivor Pågen Levain
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl persilja finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk smör

Pasta

  • 500 g rigatoni
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 10 st sardellfiléer i olja grovhackade
  • 1 st citron rivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten lite från pastakoket
  • 1 dl pecorinoost eller parmesan, riven

Instruktioner
 

  • Börja med pangrattaton – brödsmulet. Rosta brödet i ugn på 175 grader tills gyllene och krispigt rakt igenom. Hacka det sedan i små bitar och blanda med chiliflakes och vitlök.
  • Värm smör och olivolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i brödsmulorna och stek en liten stund. Tillsätt persiljan och smaksätt med salt och peppar.
  • Lägg lök, vitlök, sardeller och citron i en kastrull med olivolja och värm försiktigt på låg värme tills allt blivit mjukt (ca 15 minuter). Tillsätt citronsaften och smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan enligt anvisning. Häll i lite (några matskedar) av pastavattnet i lök- och sardellröran och sjud upp under omrörning. Lägg den avrunna pastan i röran. Rör i pecorinoosten.
  • Lägg upp pastan och strössla över brödsmulorna på toppen.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.