Asiatisk tonfiskröra på rågbröd med chilipicklad gurka

Asiatisk tonfiskröra på rågbröd med chilipicklad gurka

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






BETYG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal röster: 0
Betyg: 0
Din röst:
Betygsätt detta recept!
PORTIONER
portioner
PORTIONER
portioner
INGREDIENSER
  • Asiatisk tonfiskröra på rågbröd
  • 4 skivor rågbröd
  • 1 msk olja
  • 1 burk tonfisk i vatten MSC-märkt
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • ½ msk fisksås
  • 1 msk ingefära riven
  • 2 st vitlöksklyftor rivna
  • ½ tsk sriracha
  • ½ st rödlök finhackad
  • ½ dl koriander hackad
  • ½ st lime juice
  • 1 st lime zest
  • 4 st rädisor
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • chiliflakes
  • koriander
  • Salladslök
  • Chilipicklad gurka
  • ½ st gurka
  • 2 tsk ättika
  • 2 tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 st Salladslök tunt skivad
  • 2 tsk gochujang
INSTRUKTIONER
  1. Lägg in gurkan: skiva den tunt på en mandolin. Blanda ättika, strösocker, salt, salladslök och chili i en skål och ha i gurkan vänd rund väl så att all gurka blir täckt av såsen. Låt stå minst 30 minuter, gärna över natten.
  2. Skär rågbrödet i trekanter, pensla med olja och stek i het panna tills ytan fått färg.
  3. Riv ingefära och vitlök i en skål. Blanda i hackad koriander, limezest, finhackad rödlök, sesamolja, soja, fisksås och Sriracha.
  4. Blanda i avrunnen tonfisk och majonäs i en skål med såsen. Smaka av med limesaft.
  5. Fördela röran över bröden, toppa med inlagd gurka, picklade rödlök, salladslök, tunt skivad rädisa, sesamfrön och chiliflakes.

relaterat

Färska vårrullar med sötstark dippsås
Asiatiskt

Färska vårrullar med sötstark dippsås

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery, Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann Kockarnas Kamp 2017 och har skrivit många kokböcker och håller omtyckta och uppskattade föreläsningar. Han driver restaurang Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Matfabriken i Maten é klar i Lund.

Ingvar Kamprads Gäddpaté
Fisk

Ingvar Kamprads Gäddpaté

Tips från Ankarsrum!
Fisken maler du enkelt i köttkvarnen till Ankarsrum Assistent Original. Tips är att
blanda ihop fiskfärsen i den rostfria kitteln i Ankarsrum Assistent Original med hjälp
av degrullen.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons