Portioner 4 portioner

Ingredienser
Asiatisk tonfiskröra på rågbröd
- 4 skivor rågbröd
- 1 msk olja
- 1 burk tonfisk i vatten MSC-märkt
- ½ dl majonnäs
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk japansk soja
- ½ msk fisksås
- 1 msk ingefära riven
- 2 st vitlöksklyftor rivna
- ½ tsk sriracha
- ½ st rödlök finhackad
- ½ dl koriander hackad
- ½ st lime juice
- 1 st lime zest
- 4 st rädisor
- 1 msk svarta sesamfrön
- chiliflakes
- koriander
- Salladslök
Chilipicklad gurka
- ½ st gurka
- 2 tsk ättika
- 2 tsk strösocker
- ½ tsk salt
- 1 st salladslök tunt skivad
- 2 tsk gochujang
Instruktioner
- Lägg in gurkan: skiva den tunt på en mandolin. Blanda ättika, strösocker, salt, salladslök och chili i en skål och ha i gurkan vänd rund väl så att all gurka blir täckt av såsen. Låt stå minst 30 minuter, gärna över natten.
- Skär rågbrödet i trekanter, pensla med olja och stek i het panna tills ytan fått färg.
- Riv ingefära och vitlök i en skål. Blanda i hackad koriander, limezest, finhackad rödlök, sesamolja, soja, fisksås och Sriracha.
- Blanda i avrunnen tonfisk och majonäs i en skål med såsen. Smaka av med limesaft.
- Fördela röran över bröden, toppa med inlagd gurka, picklade rödlök, salladslök, tunt skivad rädisa, sesamfrön och chiliflakes.