annons

Apelsinkryddad fläsksida med pumpapuré
Foto: Altia

Apelsinkryddad fläsksida med pumpapuré

Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg fläsksida med eller utan ben
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja

Kryddlag

  • 0,5 st chilifrukt
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk katrinplommon fintärnat
  • 1 st apelsin det finrivna skalet
  • 1 msk svartpeppar nymald
  • 2 msk honung
  • 2 st lagerblad krossade
  • 1 msk ingefära finriven
  • 4 msk soja

Pumpapuré

  • 500 g Hokkaidopumpa eller Butternutpumpa skalad
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • fänkål Färsk, efter smak (tunt skivad eller hyvlad med mandolin)

Instruktioner
 

  • Gnid in fläsksidan med salt, peppar och olja. Baka i ugn i 4 timmar ca 125 grader.
  • Förbered kryddlagen under tiden. Tärna schalottenlök och chili fint och fräs i rapsoljan utan att ingredienserna tar färg. Låt svalna. Tillsätt övriga ingredienser till en trögflytande massa.
  • Låt fläsksidan svalna, skär fläsket i skivor och blanda kryddlagen med fläsket. Värm fläsksidan ytterligare 10-15 minuter i 225 grader så att ytan blir lite krispig.
  • Skala pumpan och skär den i stora bitar och koka den i saltat vatten tills den är helt mjuk. Lägg pumpan i mixer och mixa slät tillsammans med olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrik och servera med hyvlad fänkål på toppen av purén tillsammans med fläsket.
  • Rätten serveras med fördel tillsammans med snapsen Herrgårds Julsnaps.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.