Apelsinkryddad fläsksida med pumpapuré
Foto: Altia

Apelsinkryddad fläsksida med pumpapuré

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg fläsksida med eller utan ben
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja

Kryddlag

  • 0,5 st chilifrukt
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk katrinplommon fintärnat
  • 1 st apelsin det finrivna skalet
  • 1 msk svartpeppar nymald
  • 2 msk honung
  • 2 st lagerblad krossade
  • 1 msk ingefära finriven
  • 4 msk soja

Pumpapuré

  • 500 g Hokkaidopumpa eller Butternutpumpa skalad
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • fänkål Färsk, efter smak (tunt skivad eller hyvlad med mandolin)

Instruktioner
 

  • Gnid in fläsksidan med salt, peppar och olja. Baka i ugn i 4 timmar ca 125 grader.
  • Förbered kryddlagen under tiden. Tärna schalottenlök och chili fint och fräs i rapsoljan utan att ingredienserna tar färg. Låt svalna. Tillsätt övriga ingredienser till en trögflytande massa.
  • Låt fläsksidan svalna, skär fläsket i skivor och blanda kryddlagen med fläsket. Värm fläsksidan ytterligare 10-15 minuter i 225 grader så att ytan blir lite krispig.
  • Skala pumpan och skär den i stora bitar och koka den i saltat vatten tills den är helt mjuk. Lägg pumpan i mixer och mixa slät tillsammans med olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrik och servera med hyvlad fänkål på toppen av purén tillsammans med fläsket.
  • Rätten serveras med fördel tillsammans med snapsen Herrgårds Julsnaps.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.