Vem älskar inte omelett eller pizza? Den här omeletten är inspirerad efter det italienska köket toppad med buffalo mozzarella och skaldjur. Den tar endast 10 minuter att göra och är fantastiskt god – varför krångla till matlagningen?
Receptet kommer från vår redaktör och kostrådgivare Helena Pedone. Ni hittar henne på instagram @helenapedone. Hemsida: www.pedonestallrik.se
2 portioner
ca 10 min
Går även att göra vegetarisk och mejerifri.
Du behöver: 4 ägg, 1 dl tomatsås, 1/2 rödlök, basilika, oregano, svartpeppar, salt.
Topping: Vafritt. Jag använde mig av 1 näve handskalade räkor (ca 1 dl), 1 ekologisk mozzarella.
1. Blanda äggen med 3 msk vatten och rör om. Smaksätt med svartpeppar och salt.
2. Stek som en omelett.
3. Häll på tomatsåsen, smaksätt med kryddorna. Låt värmas upp.
4. Toppa med valfri topping.
Enklare än såhär blir det inte!