Inget slår en riktigt mustig chili con carne. Med tortillas, crème fraiche och pico de gallo. Jo, ok då. En chili con carne med MiFú istället för nötkött. Prova ikväll och avsluta dagen med nya, spännande smaker. Vi lovar att du kommer bli nöjd.
4 portioner
Ingredienser:
1 paket MiFú Peppar & Chili
1 torkad chipotle-chili
2 torkade ancho-chilis
1 vitlök
1 gul lök
1 morot
1 selleri
2–3 msk vetemjöl
1 msk chilipulver
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad koriander
2 tsk torkad oregano
1 msk strösocker
33 cl ljust öl
1 burk svarta bönor
salt och peppar
Pico de gallo:
1 paket körsbärstomater
0,5 silverlök
2 jalapenos
1 kruka koriander
0,5 lime
salt
Till servering: Valio Eila® laktosfri crème fraiche och tortillachips.
Gör såhär:
Rosta den torkade chilin i en torr stekpanna så att det luktar gott i hela köket. Lägg den sen i blöt i 20 minuter, ta bort kärnor och stjälk och mixa med lite av blötläggningsvätskan till en puré. Finhacka vitlök, gul lök, morot och selleri och stek tillsammans med MiFún i lite olja. Häll över de torra kryddorna och mjölet, tillsätt öl, avrunna svarta bönor och chilipuré och låt puttra i en timme. Smaka av med salt och peppar. Gör en pico de gallo genom att finhacka tomat, silverlök, koriander och jalapenos. Smaka av med lime och salt.
Servera chilin tillsammans med pico de gallo, crème fraiche samt en massa nyfriterade tortillachips som du skopar upp hela härligheten med och stoppar i munnen.
Näringsinnehåll/ portion:
Energi Kj 2 200
Energi kcal 525
Fett 16 g
Kolhydrater 64 g
Protein 22 g
Fibrer 10,9 g