Cook Time 35 minutes mins
Servings 4
Ingredients
- 375 g smördeg färdigkavlad
- 2 msk lingonsylt
- 200 g fläskfärs
- 1 st gul lök eller röd
- 5 st prinskorvar överblivna
- 1 st ägg
- 1 msk nigellafrön
- Ketchup till servering
Instructions
- Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluftsugn). Finhacka korv och lök.
- Blanda korv, fläskfärs, lök, samt en generös nypa med salt och peppar i en stor skål.
- Rulla ut degen och halvera på längden. Bred ut lingonsylt i mitten av varje halva och lämna en 1-2 cm kant på varje sida.
- Häll blandningen över lingonsylten och tryck ner den lite. Vispa äggulan i en liten skål. Pensla lite av ägget längs ena kanten av varje deghalva. Vik sedan degen över fyllningen. Använd en gaffel för att försegla kanten på dina två långa korvrullar.
- Skär rullarna i 8 bitar och lägg på en bricka. Pensla med det återstående uppvispade ägget och strö sedan över nigellafrön. Grädda i 25-30 min tills bitarna är gyllene. Servera med ketchup eller mer lingonsylt som dipp.