Tillagningstid 30 minuter minuter
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 600 g Kycklingfilé Rosmarin med smak av Brynt Smör
- 400 g linguine
- 1 st burrata eller buffelmozzarella
PASTASÅS
- 2 st vitlöksklyftor
- 75 g smör
- 0.5 dl grädde
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl parmesan riven
- 1 st citron saft och skal
- salt och svartpeppar
- 2 msk pastavatten
- 2 msk salvia finskuren
Instruktioner
- Halvera kycklingfiléerna på längden och stek dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra och stek så de får fin yta runt om. Baka klart i ugn på 150 grader tills innertemperaturen når 70 grader.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet från pastan, men spara lite till senare.Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt med bredsidan av en kniv. Bryn smöret tillsammans med vitlöksklyftorna. Värm upp grädden och crème fraichen i en annan kastrull, men låt det inte börja koka. Det är viktigt att såsen inte kokar, då skär den sig. Vispa försiktigt ner det brynta smöret i en tunn stråle. Ta bort kastrullen från värmen och vänd i osten och blanda väl. Smaka av med citronzest och saft, salt och peppar.
- Blanda såsen med den kokta pastan och lite pastavatten så att såsen fäster ordentligt. Toppa med burrata, den stekta kycklingen, salvia och några drag på pepparkvarnen. Servera direkt!