annons

Pizza med bresaola och aubergine
Foto: Zeta

Pizza med bresaola och aubergine

Lyxig pizza med charkuterier, aubergine, pinjenötter och citron. Fin kombination av smaker som gör denna pizza perfekt att bjuda gäster på.

Portioner 4

Ingredienser
  

Pizzadeg

  • 2 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 300 g tipo ”00”-mjöl eller Manitoba Cream
  • 1 tsk salt

Topping

  • 0,5 burk Zeta pizzasås
  • 0,5 st aubergine
  • 100 g Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 70 g Zeta Bresaola
  • 3 msk pinjenötter rostade
  • 0,5 st citron finrivet skal
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
  • salt
  • peppar nymalen

Instruktioner
 

Pizzadeg

  • Häll ljummet vatten i en stor bunke och rör i jästen tills den lösts upp.
  • Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur 8-12 timmar.
  • Häll upp degen på ett mjölat bord och dela upp den i 4 eller 8 lika stora delar.
  • Forma dem till runda bullar genom att pressa ner degbiten i mitten och vik över kanterna. Upprepa ett par gånger tills det blivit en spänd degbulle utan bristningar.
  • Smörj en bricka med olivolja. Lägg på bullarna och stryk lite olivolja över.
  • Täck noga med plastfolie. Ställ i kylen och låt kalljäsa i 1-3 dagar.

Tillagning

  • Kavla ut degen till önskad storlek på pizza.
  • Sätt ugnen på 275 grader.
  • Salta de tunna skivorna av aubergine och låt dra 10 minuter, torka sedan av överflödigt salt med papper.
  • Täck degen med tomatsås och aubergine.
  • Ringla över lite olivolja och förgrädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
  • Lägg på mozzarella och rosmarin. Grädda ytterligare 10 minuter.
  • Toppa pizzan med bresaola, pinjenötter, rivet citronskal, salt och peppar.
  • Ringla över olivolja och servera.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.