Lyxig pizza med charkuterier, aubergine, pinjenötter och citron. Fin kombination av smaker som gör denna pizza perfekt att bjuda gäster på.
Portioner 4
Ingredienser
Pizzadeg
- 2 dl vatten
- 10 g jäst
- 300 g tipo ”00”-mjöl eller Manitoba Cream
- 1 tsk salt
Topping
- 0,5 burk Zeta pizzasås
- 0,5 st aubergine
- 100 g Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
- 0,5 kruka rosmarin
- 70 g Zeta Bresaola
- 3 msk pinjenötter rostade
- 0,5 st citron finrivet skal
- Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
- salt
- peppar nymalen
Instruktioner
Pizzadeg
- Häll ljummet vatten i en stor bunke och rör i jästen tills den lösts upp.
- Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur 8-12 timmar.
- Häll upp degen på ett mjölat bord och dela upp den i 4 eller 8 lika stora delar.
- Forma dem till runda bullar genom att pressa ner degbiten i mitten och vik över kanterna. Upprepa ett par gånger tills det blivit en spänd degbulle utan bristningar.
- Smörj en bricka med olivolja. Lägg på bullarna och stryk lite olivolja över.
- Täck noga med plastfolie. Ställ i kylen och låt kalljäsa i 1-3 dagar.
Tillagning
- Kavla ut degen till önskad storlek på pizza.
- Sätt ugnen på 275 grader.
- Salta de tunna skivorna av aubergine och låt dra 10 minuter, torka sedan av överflödigt salt med papper.
- Täck degen med tomatsås och aubergine.
- Ringla över lite olivolja och förgrädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
- Lägg på mozzarella och rosmarin. Grädda ytterligare 10 minuter.
- Toppa pizzan med bresaola, pinjenötter, rivet citronskal, salt och peppar.
- Ringla över olivolja och servera.