Vill du servera något riktigt gott som ser mycket mer avancerat ut än det är? Prova veganska
filéer serverade med den här lena potatispurén, en spännande ärtpuré med mynta samt en mild
örtpesto. Lite mer tidskrävande – men inte alls svårlagat!
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 st Quorn Vegan Gourmetfiléer
- 2 msk agavesirap
- Olivolja
Potatispuré
- 400 g mjölig potatis
- 1 dl vegansk crème fraîche
- 3 msk olivolja
- Salt & peppar
Ärtpuré med mynta
- 3 dl gröna ärtor
- 1 kruka mynta färsk
- 3 msk olivolja
- Salt & Peppar
Örtpesto
- 2 dl blandade färska örter
- 1 dl cashewnötter
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk pressad citron
- Salt
- Peppar
Till servering
- Picklad morot
- Balsamico
- Sriracha
- körvel färsk
Instruktioner
- Koka potatisen mjuk och pressa den i en potatispress. Tillsätt crème fraîche, olja, salt och peppar och blanda till en puré.
- Mixa ingredienserna till ärtpurén med en stavmixer.
- Mixa ingredienserna till örtpeston med en stavmixer.
- Tillaga Quorn Vegan Gourmetfiléer i stekpanna med olivolja och salt på medelvärme. Tillsätt agavesirap och låt filéerna bli gyllene.
- Skär filéerna i skivor och montera tallrikarna: dra ut örtpesto i botten. Spritsa potatispuré, ärtpuré och lägg sedan på filéerna, har du inga spritspåsar går det fint att portionera ut puréerna med sked. Lägg ut picklad morot, droppa ut balsamico och sriracha och toppa med färsk körvel.