annons

Ugnsbakade nackor med apelsin och hasselnötskrisp
Foto: Säsongens Bästa

Ugnsbakade nackor med apelsin och hasselnötskrisp

Portioner 4 personer
Recept från Säsongens Bästa

Ingredienser
  

  • 8 st palsternackor
  • smör
  • 100 g hasselnötter
  • 1 kruka persilja
  • 1 st apelsin
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna och lägg dem i en ugnssäker form. Klicka på lite smör, salta och peppra. Stek nackorna i ugnen 20 minuter.
  • Ta ut formen, grovhacka nötterna och strö dem över palsternackorna och stek ytterligare i ugnen 5-10 minuter.
  • Grovhacka persiljan. Skölj och riv skalet av halva apelsinen, pressa ur saften, blanda det med olja och lite salt. Strö över persiljan och ringla över dressingen.
  • Mal över lite svartpeppar. Servera palsternackorna till färsbiffar av nöt eller vilt tillsammans med en sallad eller med blandade bönor och potatismos.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.