Ugnsbakade nackor med apelsin och hasselnötskrisp
Foto: Säsongens Bästa

Ugnsbakade nackor med apelsin och hasselnötskrisp

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept från Säsongens Bästa
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 8 st palsternackor
  • smör
  • 100 g hasselnötter
  • 1 kruka persilja
  • 1 st apelsin
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna och lägg dem i en ugnssäker form. Klicka på lite smör, salta och peppra. Stek nackorna i ugnen 20 minuter.
  • Ta ut formen, grovhacka nötterna och strö dem över palsternackorna och stek ytterligare i ugnen 5-10 minuter.
  • Grovhacka persiljan. Skölj och riv skalet av halva apelsinen, pressa ur saften, blanda det med olja och lite salt. Strö över persiljan och ringla över dressingen.
  • Mal över lite svartpeppar. Servera palsternackorna till färsbiffar av nöt eller vilt tillsammans med en sallad eller med blandade bönor och potatismos.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.