Grönkålssoppa med ädelost
Foto: Säsongens Bästa

Grönkålssoppa med ädelost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept från Säsongens Bästa
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 st lök gul
  • 1 msk olivolja
  • 100 g rotselleri
  • 1 st potatis
  • 5 st grönkålsblad färska
  • 8 dl vatten
  • 1,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 50 g ädelost

Instruktioner
 

  • Skala och tärna löken och fräs den mjuk i olja. Skala och tärna rotselleri och potatis, rör ner dem med löken.
  • Repa och strimla grönkålsbladen. Tillsätt dem, vatten och grönsaksbuljong och koka ca 15 min.
  • Rör ner crème fraiche, salt och peppar och mixa soppan halvslät.
  • Smula i ädelost vid serveringen.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.