annons

Grönkålssoppa med ädelost
Foto: Säsongens Bästa

Grönkålssoppa med ädelost

Portioner 4 personer
Recept från Säsongens Bästa

Ingredienser
  

  • 1 st lök gul
  • 1 msk olivolja
  • 100 g rotselleri
  • 1 st potatis
  • 5 st grönkålsblad färska
  • 8 dl vatten
  • 1,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 50 g ädelost

Instruktioner
 

  • Skala och tärna löken och fräs den mjuk i olja. Skala och tärna rotselleri och potatis, rör ner dem med löken.
  • Repa och strimla grönkålsbladen. Tillsätt dem, vatten och grönsaksbuljong och koka ca 15 min.
  • Rör ner crème fraiche, salt och peppar och mixa soppan halvslät.
  • Smula i ädelost vid serveringen.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.