Ljummen sallad med svartkål och äpple
Foto: Säsongens Bästa

Ljummen sallad med svartkål och äpple

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept från Säsongens Bästa
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 dl matvete
  • 1 stånd svartkål
  • 2 st lökar röda
  • 2 st äpplen svenska, t ex Rubinola eller Ingrid Marie
  • 0,5 dl russin gärna ljusa
  • 1 dl cashewnötter eller hasselnötter
  • 1 näve frysta lingon

Dressing

  • 1 tsk honung
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 bit ingefära färsk, riven
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Instruktioner
 

  • Koka matvetet. Skär svartkålen i grova strimlor, skala och skär löken i tunna klyftor eller strimlor och stek dem i olja några minuter, salta lätt.
  • Tärna äpplena och grovhacka nötterna.
  • Blanda matvetet med svartkål, lök och äpple på ett stort fat.
  • Strö över russin, nötter och lingon.
  • Blanda dressingen och häll den över. Servera som ensamrätt eller till revbensspjäll, lax eller stekt halloumi.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.