Tunna rotfruktswraps

Tunna rotfruktswraps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Här kommer ett smarrigt recept på wraps som passar perfekt till utflykten i vår. Enkla att ta med och supergoda att äta! Fyll wrapsen med till exempel rostbiff, picklade morötter och parmesanmajonnäs. Det är precis så gott som det låter!

Recept: Pom & Flora

Ingredienser

  • Tunna Rotfruktsbröd
  • 240 g rostbiff
  • 2 dl kokta farrogryn/matvete
  • 1 tärnad avokado
  • 1 tärnad tomat
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl riven parmesan
  • Zest från en halv citron

Picklade morötter

  • 1 stor morot
  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker, alternativt stevia
  • 1,5 dl vatten
  • Lagerblad
  • Kummin

Topping

  • Romansallad
  • Smörgåskrasse
  • Ruccola

4 wraps för 2 personer

Instruktioner

1. Blanda majonnäsen med riven parmesan och zest från en halv citron.

2. Skär moroten tunt på en mandolin. Pickla morotsskivorna såhär: Häll ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i några lagerblad och lite hel kummin. Koka till sockret lösts upp. Slå sedan lagen över morötterna och låt svalna.

3. Lägg ut tunna rotfruktsbröd. Lägg på några salladsblad och fyll på med majonnäsröran och skivad rostbiff. Fyll med morötter, tomat och avokado.

4. Toppa med lite krasse och ruccola. Rulla ihop till en wrap. Klart!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.