Här kommer ett smarrigt recept på wraps som passar perfekt till utflykten i vår. Enkla att ta med och supergoda att äta! Fyll wrapsen med till exempel rostbiff, picklade morötter och parmesanmajonnäs. Det är precis så gott som det låter!
Recept: Pom & Flora
Ingredienser
- Tunna Rotfruktsbröd
- 240 g rostbiff
- 2 dl kokta farrogryn/matvete
- 1 tärnad avokado
- 1 tärnad tomat
- 2 dl majonnäs
- 1 dl riven parmesan
- Zest från en halv citron
Picklade morötter
- 1 stor morot
- ½ dl ättika
- 1 dl socker, alternativt stevia
- 1,5 dl vatten
- Lagerblad
- Kummin
Topping
- Romansallad
- Smörgåskrasse
- Ruccola
4 wraps för 2 personer
Instruktioner
1. Blanda majonnäsen med riven parmesan och zest från en halv citron.
2. Skär moroten tunt på en mandolin. Pickla morotsskivorna såhär: Häll ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i några lagerblad och lite hel kummin. Koka till sockret lösts upp. Slå sedan lagen över morötterna och låt svalna.
3. Lägg ut tunna rotfruktsbröd. Lägg på några salladsblad och fyll på med majonnäsröran och skivad rostbiff. Fyll med morötter, tomat och avokado.
4. Toppa med lite krasse och ruccola. Rulla ihop till en wrap. Klart!