annons

Ta med baren ut i skogen
Foto: Jägermeister

Ta med baren ut i skogen

Utforska dina bar- och naturkunskaper med drinkar på ingredienser du hittar i naturen.

Utforska dina bar- och naturkunskaper med drinkar på ingredienser du hittar i naturen.

Ogräs, blommor, bär och vilda växter är spännande komponenter att experimentera med och inspireras av. Tillsammans med vardagsäventyraren och matprofilen Malin Fränberg har Jägermeister besökt de svenska skogarna för att utforska naturens skafferi och äta kroppkakor med en twist, tillagade på stormkök.

Jägermeister består av 56 örter, blommor, rötter och frukter från naturen. Under sommarhalvåret hittar du många ingredienser i naturen som, med eller utan bearbetning, blir spännande ingredienser i en drink.

Jägermeister presenterar tre drinkar med ingredienser från den svenska skogen. Matprofilen Malin Fränberg har samtidigt gjort en variant av de klassiska kroppkakorna – perfekta att laga tillsammans med vänner ute i det fria.

– Jag gillar att upptäcka naturen via mat. Min version av den klassiska kroppkakan har fått en twist och passar särskilt bra att laga tillsammans med vänner på ett stormkök ute i naturen. Den lättlagade rätten, med Jägermeister-doftande fläsk, blir extra god att samlas kring efter att ha plockat drinkingredienser i skogen. Det är enkelt och gott, säger Malin Fränberg, matkreatör, kock och fotograf.

– Jägermeister har sina rötter i naturen. Därför känns det naturligt att utforska den närmre och leka med ingredienser som vi har nära till hands. Vårt senaste besök i naturen resulterade i de tre drinkarna From Hoods to Woods – en blandning av Berlins nattliv och de svenska skogarna, The Nordic Tiki Grogg – inspirerad av sjömännens rom-ransoner och den första groggen samt Golden Weed där ogräs blandas med norrländskt guld, säger Fredrik Löwenhamn, bartender.

Här hittar du recepten:

Kroppkakor med gräddmjölk och Jägermeister-doftande fläsk

Golden Weed – Ogräs blandat med norrländskt guld

From Hoods to Woods – En blandning av Berlins nattliv och de svenska skogarna

The Nordic Tiki Grogg – Inspirerad av sjömännens rom-ransoner och den första groggen

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.