The Nordic Tiki Grogg
Foto: Jägermeister

The Nordic Tiki Grogg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic
Portioner 1 drink

Ingredienser
  

The Nordic Tiki Grogg

  • 50 ml Jägermeister Scharf
  • 20 ml sockerlag på hägg
  • 70 ml rabarbersoda
  • harsyra
  • rabarber

Rabarbersoda

  • 1 stav rabarber
  • 1 l vatten
  • kolsyra

Sockerlag på hägg

  • 1 del strösocker
  • 1 del vatten
  • 1 näve häggblommor utan stjälk och blad

Instruktioner
 

The Nordic Tiki Grogg

  • Blanda samtliga ingredienser direkt i ett högt glas.
  • Fyll på rikligt med is.
  • Rör försiktigt för att inte förlora för mycket bubblor från kolsyran.
  • Garnera med häggblommor och harsyra samt färska rabarber.

Rabarbersoda

  • Skär upp 1 stav rabarber och mixa med 1 liter vatten, låt stå och dra i cirka 1 timme, sila sedan av. Tillsätt kolsyra med en sodasifon eller liknande, förslut i buteljer eller servera direkt.

Sockerlag på hägg

  • Gör ett vanligt sockerlag med lika delar vatten och socker, värm upp under omrörning tills sockret har löst upp sig. Tillsätt en liten näve häggblommor utan stjälk och blad, när sockret fortfarande är varmt, rör om då och då, låt stå och dra, sila av när sockret har svalnat.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.