Portioner 1 drink
Ingredienser
The Nordic Tiki Grogg
- 50 ml Jägermeister Scharf
- 20 ml sockerlag på hägg
- 70 ml rabarbersoda
- harsyra
- rabarber
Rabarbersoda
- 1 stav rabarber
- 1 l vatten
- kolsyra
Sockerlag på hägg
- 1 del strösocker
- 1 del vatten
- 1 näve häggblommor utan stjälk och blad
Instruktioner
The Nordic Tiki Grogg
- Blanda samtliga ingredienser direkt i ett högt glas.
- Fyll på rikligt med is.
- Rör försiktigt för att inte förlora för mycket bubblor från kolsyran.
- Garnera med häggblommor och harsyra samt färska rabarber.
Rabarbersoda
- Skär upp 1 stav rabarber och mixa med 1 liter vatten, låt stå och dra i cirka 1 timme, sila sedan av. Tillsätt kolsyra med en sodasifon eller liknande, förslut i buteljer eller servera direkt.
Sockerlag på hägg
- Gör ett vanligt sockerlag med lika delar vatten och socker, värm upp under omrörning tills sockret har löst upp sig. Tillsätt en liten näve häggblommor utan stjälk och blad, när sockret fortfarande är varmt, rör om då och då, låt stå och dra, sila av när sockret har svalnat.