Portioner 1 drink
Ingredienser
From Hoods To Woods
- 50 ml Jägermeister
- 30 ml blomsockerlag
- 40 ml lingonshrub
- 5 droppar granskottsolja
Blomsockerlag
- strösocker
- vatten
- valfria blommor med nektar exempelvis syren och viol
Lingonshrub
- 0,5 l lingon
- 0,5 l vatten
- 5 cl champagnevinäger eller vitvinsvinäger
Granskottsolja
- 1 del granskott
- 1 del neutral olja
- salt
Instruktioner
From Hoods To Woods
- Blanda Jägermeister, lingonshrub samt blomsockerlag i en shaker.
- Skaka med mycket is.
- Dubbelsila och servera i ett lämpligt glas, förslagsvis en kåsa.
- Avsluta med att droppa cirka 5 droppar granskottsolja på toppen.
Blomsockerlag
- Börja med att göra ett sockerlag gjord på hälften vatten hälften vitt socker, värm upp under omrörning tills sockret har löst upp sig. Tillsätt sedan valfria blommor fyllda med nektar t.ex. syren och viol. Låt stå och dra till sockret är svalt, rör om då och då och sila sedan av.
Lingonshrub
- Blanda 0,5 liter lingon med lika mycket vatten tillsammans med 5 cl Champagnevinäger alt. vitvinsvinäger. Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller blender, sila sedan bort resterna utav lingonen.
Granskottsolja
- Mixa lika delar granskott med neutral olja, tillsätt lite salt. Grovsila direkt, låt stå och dra i ca 3-5 dagar, finsila sedan genom en silduk.