From Hoods To Woods
Foto: Jägermeister

From Hoods To Woods

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Portioner 1 drink

Ingredienser
  

From Hoods To Woods

  • 50 ml Jägermeister
  • 30 ml blomsockerlag
  • 40 ml lingonshrub
  • 5 droppar granskottsolja

Blomsockerlag

  • strösocker
  • vatten
  • valfria blommor med nektar exempelvis syren och viol

Lingonshrub

  • 0,5 l lingon
  • 0,5 l vatten
  • 5 cl champagnevinäger eller vitvinsvinäger

Granskottsolja

  • 1 del granskott
  • 1 del neutral olja
  • salt

Instruktioner
 

From Hoods To Woods

  • Blanda Jägermeister, lingonshrub samt blomsockerlag i en shaker.
  • Skaka med mycket is.
  • Dubbelsila och servera i ett lämpligt glas, förslagsvis en kåsa.
  • Avsluta med att droppa cirka 5 droppar granskottsolja på toppen.

Blomsockerlag

  • Börja med att göra ett sockerlag gjord på hälften vatten hälften vitt socker, värm upp under omrörning tills sockret har löst upp sig. Tillsätt sedan valfria blommor fyllda med nektar t.ex. syren och viol. Låt stå och dra till sockret är svalt, rör om då och då och sila sedan av.

Lingonshrub

  • Blanda 0,5 liter lingon med lika mycket vatten tillsammans med 5 cl Champagnevinäger alt. vitvinsvinäger. Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller blender, sila sedan bort resterna utav lingonen.

Granskottsolja

  • Mixa lika delar granskott med neutral olja, tillsätt lite salt. Grovsila direkt, låt stå och dra i ca 3-5 dagar, finsila sedan genom en silduk.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.