Tänk dig en riktigt lång och skön helgfrukost. Tänk dig nu hur riktigt kvargfluffiga och varma scones kommer ut ur ugnen. Kan det bli bättre? Servera dina rykande heta scones med
fräscht kvargfluff. Länge leve helgfrukosten!
8 dl vetemjöl eller glutenfri grov mix
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g Valio Eila® laktosfritt smör
2 dl Valio Eila® laktosfri mjölkdryck 3%
100 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron
Smaktillbehör: 100 g mörk choklad, 100 g torkade aprikoser eller 75 g hasselnötter.
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop.
Tillsätt mjölk och kvarg och arbeta ihop. Hacka eller skiva det smaktillbehör du väljer att ha i.
Arbeta in tillbehöret. Tryck ut degen på ett bakbord så den är cirka 2,5 cm tjock och stansa
ut med pepparkaksform räfflade scones. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i
cirka 10 minuter. Linda in i en bakhandduk så de håller sig varma. Servera med kvargfluff.
Kvargfluff
100 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron
100 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturell
Rör ihop citronkvarg och cream cheese. Bred på sconesen och servera direkt.