En GT som låter oss upptäcka den oemotståndliga beskan från granskott. Förutom skogens gröna guld bygger den spännande blandningen på rosépeppar, läskande tonic, citron och Himalayasalt. Recept av Niklas Sandström.
Portioner 1 drink
Ingredienser
- 50 ml Tanqueray London Dry Gin granskottsinfuserad
- 100 ml Schweppes Tonic & Pink Pepper
- rosépepparsalt
- 1 st citron juicen
Granskottsinfuserad gin
- 25 ml granskott nyplockade
- 50 ml Tanqueray London Dry Gin
Rosépepparsalt
- 1 del himalayasalt
- 1 del rosépeppar
Instruktioner
Granskottsinfuserad gin
- Blanda granskott och gin i en burk med lock. Låt stå svalt i 24h. Sila av och häll över vätskan i en ren behållare.
Rosépepparsalt
- Häll lika delar Himalayasalt och rosépeppar i en mortel och stöt tills kryddorna är finfördelade.
Salty Spruce
- Häll citronjuice på ett fat och rosépepparsalt på ett annat. Ta fram ett glas och doppa kanten på glaset i citronjuicen och därefter i rosépepparsaltet, så du får en fin frostad kant. Fyll glaset med mycket is. Tillsätt granskottsinfuserad gin och toppa upp med Schweppes Tonic & Pink Pepper.