annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Dillmargarita

Förberedelser 12 timmar
Tillagningstid 7 minuter
Portioner 1 pers
Dill har sedan länge varit en god kompanjon både till kräftor och västerbottenpaj. I samband med kräftskivornas högsäsong bjuder Cointreau nu även in drinken till kräftkalasen, med en sammetslen Dillmargarita. 

Ingredienser
  

  • 2 cl Cointreau
  • 1 cl Mezcal
  • 3 cl Dillinfuserad tequila (färsk dill och valfri tequila)
  • 2 cl Lime
  • 1 cl Sockerlag
  • Flingsalt

Instruktioner
 

Dillinfuserad tequila

  • Smaksätt tequilan genom att låta några knippor färsk dill dra tequilan över natten.

Drinken

  • Mät upp Cointreau, mezcal, den dillinfuserade tequilan, limejuice och sockerlag i en shaker med is och skaka väl.
  • Saltkanta ett coupetglas genom att använda limejuice på glasets kant och doppa försiktigt i flingsaltet.
  • Sila upp drinken i glaset och servera!
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.