Förberedelser 12 timmar t
Tillagningstid 7 minuter minuter
Portioner 1 pers

Dill har sedan länge varit en god kompanjon både till kräftor och västerbottenpaj. I samband med kräftskivornas högsäsong bjuder Cointreau nu även in drinken till kräftkalasen, med en sammetslen Dillmargarita.
Ingredienser
- 2 cl Cointreau
- 1 cl Mezcal
- 3 cl Dillinfuserad tequila (färsk dill och valfri tequila)
- 2 cl Lime
- 1 cl Sockerlag
- Flingsalt
Instruktioner
Dillinfuserad tequila
- Smaksätt tequilan genom att låta några knippor färsk dill dra tequilan över natten.
Drinken
- Mät upp Cointreau, mezcal, den dillinfuserade tequilan, limejuice och sockerlag i en shaker med is och skaka väl.
- Saltkanta ett coupetglas genom att använda limejuice på glasets kant och doppa försiktigt i flingsaltet.
- Sila upp drinken i glaset och servera!