annons

press_rabarber2

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller tequila, Cointreau, limejuice och en rimmad saltkant och kan varieras i oändliga smakkombinationer. 

Den mytomspunna och älskade drinken Margarita hyllas varje år den 22 februari på Internationella Margaritadagen. Legenderna om Margaritans uppkomst är många men drinken sägs bära på en tragisk kärlekshistoria om en bartender vars kärlek för en vacker dansös lämnades obesvarad. Han skapade då drinken Margarita, med samma namn som sin älskade. Drinken går att kombinera i många smakvarianter och är perfekt för hemmabartendern att utforska och experimentera med. Vi har, förutom den klassiska Margaritan, listat ett antal varianter som passar perfekt till vårens alla fester.

Rabarbermargarita

Du behöver:
3 delar tequila
2 delar Cointreau
1 del koncentrerad rabarbersaft
1 del limejuice
Lime
Is

Så här gör du:
Blanda tequila, Cointreau, rabarbersaft och limejuice i en tillbringare.
Toppa tillbringaren med limeskivor och vänta fem minuter, för att sen fylla upp med is. Servera i glas och garnera med ytterligare en limeskiva.

Klassisk Margarita

Du behöver:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice

Salta glasets kant med flingsalt

Så här gör du:
Skaka samtliga ingredienser i en shaker tillsammans med is. Fukta glasets kant med limejuice och saltkanta glaset. Sila upp drinken och garnera med en limeklyfta.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.