annons

Black and Green med Koskenkorva Salmiakki Raspberry

Koskenkorva Salmiakki Raspberry – en efterlängtad smakexplosion

Koskenkorva är vodkan som kommer från den lilla byn i västra Finland med samma namn. Här produceras produkter av yttersta kvalitet med hållbarhet i fokus och med enbart naturliga smaker. Med vind i seglen introduceras nu Salmiakki Raspberry som är en rykande färsk nyhet på likörhimlen. Med sin kolsvarta färg presenteras likören liksom Koskenkorvas övriga drycker i den tidlösa glasflaskan med träkork som är deras signum.

Koskenkorva Salmiakki Raspberry är en smakexplosion av sött och salt där toner av sötsalt lakrits passar som hand i handske med de solmogna och saftiga hallonen. Eftersmaken är len och stannar kvar länge i munnen. Den är utmärkt att dricka kall som den är men även perfekt som ingrediens i en god cocktail.

–       Då responsen på våra tidigare lanseringar varit enormt positiv är det väldigt kul och spännande att få presentera ännu en kvalitetslikör från Koskenkorva för de svenska konsumenterna, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Anora. Det här är den perfekta kombinationen mellan sött och salt och ett måste för de som har en förkärlek till lakrits och hallon i kombination, säger Catrin.

Koskenkorva Salmiakki Raspberry är en nyhet i Systembolagets beställningssortiment fr.o.m. 1 mars.

Koskenkorva Salmiakki Raspberry
Artikelnr: 55557
Pris: 169 kr 
Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 30 %

Drinktips 

FUNNY MILK & HONEY

Funny Milk & Honey är en härligt krämig och gräddig drink med Koskenkorva Salmiakki Raspberry som ger drinken fina toner av sötsalt lakrits och hallon. Enkel att göra och oslagbart god.

20 ml Koskenkorva Salmiakki Raspberry

20 ml gräddlikör

ASPHALT ROAD

Drinken Asphalt Road blandas på Koskenkorva Salmiakki Raspberry och äppeljuice. Lättare än så blir det inte och den oväntade kombinationen av lakrits, hallon och äpple är mitt i prick.

20 ml Koskenkorva Salmiakki Raspberry

40 ml äppeljuice cloudy

Torkat äpple

Fyll ett valfritt glas med is och häll över ingredienserna. Rör om och garnera med torkat äpple.

BLACK & GREEN

En fräsch och spännande drink som blandas på två av Koskenkorvas likörer; Rhubarb och Salmiakki Raspberry. Drinken har smak av söt lakrits, fruktig rabarber, syra från lime och en liten kryddighet från ingefära.

20 ml Koskenkorva Salmiakki Raspberry

20 ml Koskenkorva Rhubarb

Ginger Ale (valfri mängd) 

Juice från 2 limeklyftor 

Limeskivor

Fyll ett glas med is och häll ned likörerna. Toppa med ginger ale, rör om och garnera med limeskivor.

Om Koskenkorva

Koskenkorva är inte bara en vodka av yppersta kvalitet utan även en liten by i norra Finland där vodkan produceras av bönder som arbetat här i generationer. Ingen annanstans i världen odlas korn så långt norrut. Kombinationen av rent källvatten från byn, en unik destillationsprocess tillsammans med långa och varma sommarnätter ger världens lenaste och renaste vodka.

I framkant inom hållbarhetsarbete

Koskenkorva är en finsk kvalitetsvodka som sedan starten 1953 haft en given plats i den nordiska dryckeskulturen. Destilleriet i Finland balanserar tradition med modern teknik och räknas idag som ett av de främsta inom hållbar dryckestillverkning. Sedan 2014 har destilleriet minskat sina koldioxidutsläpp med 50 procent och har en återvinningsgrad på 99,9%. Till och med kornet som är kvar efter vodkadestilleringen används för att driva destilleriets egen bioenergianläggning. Förutom spannmål till sprit producerar Koskenkorvaanläggningen även stärkelse och råvaror för djurfoder och koldioxiden som genereras i processen samlas upp och används vid växthusodling. Koskenkorvas investering i cirkulär ekonomi tilldelades ”The Green Company of the Year Award” 2018 av den internationella publikationen för dryckeshandel – The Drinks Business

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.