Den mexikanska högtiden Cinco de Mayo närmar sig och äntligen kan vi sippa på Margaritas en torsdag. I samband med högtiden delar Cointreau med sig av de bästa recepten på en klassisk- och en Spicy Margarita.
Den 5 maj firas Cinco de Mayo, en årlig mexikansk högtid som hyllar de mexikanska truppernas under slaget om Puebla1862. Uppmärksammandet skiljer sig mycket från var i världen du befinner sig, men oavsett geografisk plats bör dagen traditionellt sett innefatta mole poblano (en mexikansk sås), dans och Margaritas. I Sverige innebär Cinco de Mayo främst av att sippa på sin favorit-Margarita, på restaurang eller i hemmet.
En av huvudingredienserna i en Margaita är Cointreau, en apelsinlikör som många redan har hemma i barskåpet. Här nedan kan du ta del av hur du blandar din Margarita på två sätt. Väljer du en klassisk eller en Spicy?
Ingredienser
- 4 cl tequila
- 2,5 cl Cointreau
- 2 cl limejuice
Instruktioner
- 1. Mät upp ingredienserna i en shaker och tillsätt is. Skaka drinken kall.
- 2. Saltkanta ett cocktailglas eller rocksglas.
- 3. Sila upp, servera och njut!
Ingredienser
- 4 cl tequila
- 2,5 cl Cointreau
- 2 cl limejuice
- 2 cm röd chili
- Chilisalt
Instruktioner
- 1. Skaka tequila, Cointreau, limejuice och mindre bitar av den röda chilin i en shaker tillsammans med is.
- 2. Fukta kanterna på det önskade glaset med limejuice och kanta med chilisalt.
- 3. Sila upp drinken i glaset och servera med en limeklyfta eller ett torkat limehjul.