Rädisor hör till sommarbordet och så även caesardressingen. Här är en del ingredienser i originaldressingen utbytta mot svenska råvaror som västerbottensost och matjessillspad – som kanske finns kvar från midsommarmiddagen. De matchar huvudråvarans naturliga pepparrotssting bättre.
![Primörsallad med svensk Caesardressing](https://mattrender.se/wp-content/uploads/2020/04/primorsallad-med-ceasardressing-768x432.jpg)
Ingredienser
Primörsallad
- 15-20 st rädisor med blad
- 15 st färskpotatisar
- 15 st sommarmorötter späda
- ½ st gurka kan uteslutas
- några st dillkvistar
- vitlöksstekt bröd kan uteslutas
Svensk caesardressing
- 1 st ägg eller spadet från en burk kikärtor
- 1 msk fransk senap
- 4 msk spad från matjessill
- ½ st vitlöksklyfta
- 2 dl neutral rapsolja
- 1-2 msk ättikssprit, 12 %
- ½ dl västerbottenost riven
- salt