Primörsallad med svensk Caesardressing

Primörsallad med svensk Caesardressing

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Rädisor hör till sommarbordet och så även caesardressingen. Här är en del ingredienser i originaldressingen utbytta mot svenska råvaror som västerbottensost och matjessillspad – som kanske finns kvar från midsommarmiddagen. De matchar huvudråvarans naturliga pepparrotssting bättre.

Ingredienser
  

Primörsallad

  • 15-20 st rädisor med blad
  • 15 st färskpotatisar
  • 15 st sommarmorötter späda
  • ½ st gurka kan uteslutas
  • några st dillkvistar
  • vitlöksstekt bröd kan uteslutas

Svensk caesardressing

  • 1 st ägg eller spadet från en burk kikärtor
  • 1 msk fransk senap
  • 4 msk spad från matjessill
  • ½ st vitlöksklyfta
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 1-2 msk ättikssprit, 12 %
  • ½ dl västerbottenost riven
  • salt
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Firedrops













annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.