Grön lunchmacka med ägg och lax
Foto: Fazer

Nytt nyckelhålsmärkt brödalternativ bakat enligt gammal bageritradition

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Lagom in på det nya året adderas ett nytt bröd till Fazer-familjen, Skördebröd bakat med raskdeg. Ett lite mörkare bröd med fyra olika sädesslag och svenska rapsfrön från Skeby Gårdar.

Brödet passar lika bra till frukost som till lunchsmörgåsen på hemmakontoret eller eftermiddagens mellanmål. Ett hälsosamt och smakfullt bröd att börja året med och som är gott att rosta eller äta direkt.

Fazer Skördebröd
Foto: Fazer

Att baka med raskdeg är en bageritradition som går tillbaka ända till slutet av 1700-talet när bagerijästen uppfanns. Raskdegen ger brödet en fylligare smak samt större saftighet, och bakningen får ta tid. Fazers raskdeg får jäsa i 14 timmar innan den blandas med övriga ingredienser och mjöl. Brödet är nyckelhålsmärkt och består av de fyra sädesslagen vete, råg, havre och korn, och mjölet vi bakar på kommer från Sverige. De svenska rapsfröna, som har blivit väldigt populära som ingrediens i mat och bakning, ger en nötig smak och spännande textur.

Kajsa Asp Jonson
Kajsa Asp Jonson. Foto: Fazer

Tre hälsosamma recept med Kajsa Asp Jonson
Tillsammans med Kajsa Asp Jonson har Fazer tagit fram tre recept. Kajsa är legitimerad dietist och hälsoinspiratör med spetskompetens inom mat, hälsa, och har en helhetssyn på fysisk och mental prestation.

– Tänk att en god smörgås kan göra skillnad för så väl vår hälsa som för klimat och miljö. Med smörgåsen bidrar vi till hållbara matvanor genom protein från växtriket och vi fyller kroppen och hjärnan med både kolhydrater, protein och näring. Det ger oss precis vad vi behöver för att ladda om inför en ny dag eller för eftermiddagens programpunkter efter mellanmålet, säger Kajsa Asp Jonsson.

Recepten hittar du här:

Frukostmacka

Grön lunchmacka med ägg och lax

Våffelmacka med keso och färska bär

relaterat

Thomas Henry utsedd till bästa Tonic Water 2021
Utmärkelser

Utsedd till bästa Tonic Water 2021

Den stora gintrenden har medfört att marknaden översköljts av nya tonics och mixers de senaste åren. Som en reaktion på det anordnade det internationella spritmagasinet The Spirits Business nyligen sin allra första blindprovning av tonics och mixers.

Fika och relationer med Hanna Persson
fika

Fika och relationer med Hanna Persson

För Hanna Persson är fika laddat med trygghet och värme. Hon tar med oss på fikats resa genom hennes liv, från barndomen i Sundsvall, till tonårens raggningsfika och att återigen inta en viktig roll i den nyblivna mammans relationer.

Våriga nyheter på Systembolaget
Alkohol

Våriga nyheter på Systembolaget

Lagom till våren presenterar importören Diageo flertalet produktnyheter som landar på Systembolaget, och inkluderar produkter från varumärkena Tanqueray, Captain Morgan och Zacapa.

Nyhet från 19 Crimes kombinerar det bästa av två världar – vin med inslag av kallbryggt kaffe
Vin

Nyhet kombinerar vin och kallbryggt kaffe

Vinvarumärket 19 Crimes med innovation som drivkraft och en banbrytande historia, fortsätter att tänja gränserna med nyheten The Deported – ett rött vin med inslag av kallbryggt kaffe.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.