annons

Krämig varm choklad med apelsin, mandel och Baileys Chocolate Luxe
Recept och bild av @hildakirkhoff

Krämig varm choklad med apelsin, mandel och Baileys Chocolate Luxe

Portioner 2 portioner
Krämig varm choklad med apelsin, mandel och Baileys Chocolate Luxe

Ingredienser
  

  • 60 g mörk choklad minst 70 %
  • 2,5 dl mandelmjölk eller standardmjölk
  • 1 msk rörsocker
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 4 cl Baileys Chocolat Luxe

Brända mandlar

  • 100 g sötmandel
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Dekoration

  • Minimarshmallows
  • grädde lättvispad
  • apelsinskiva torkad
  • brända mandlar
  • kakao

Instruktioner
 

  • Grovhacka chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med 1 dl av mjölken.
  • Värm på låg värme till chokladen smält, rör under tiden.
  • Blanda resterande mjölk, rörsocker och majsstärkelse i en skål och rör ner i den varma chokladmjölken.
  • Riv ner apelsinskal och tillsätt Baileys Cocolate Luxe. Rör på låg värme tills den varma chokladen börjar få en krämig konsistens, den får inte koka.
  • Sila chokladen för att få bort apelsinskalet.

Brända mandlar

  • Ta fram en torr stekpanna och rosta mandlarna.
  • Lägg strösocker och vatten i kastrull och koka upp på medelvärme tills sockret smält.
  • Lägg mandlarna i kastrullen med sockerlag och rör om till sockret sockrar sig, sänk till låg värme. Detta tar cirka en minut och rör om hela tiden.
  • Lägg mandlarna på ett bakplåtspapper och låt de svalna helt.

Dekoration

  • Dekorera den varma chokladen med lätt brända minimarshmallows, lättvispad grädde, torkad apelsinskiva, hackade brända mandlar och pudrad kakao.
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

press_rabarber2
Likör

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.