Go Back
Portioner 2 portioner
Krämig varm choklad med apelsin, mandel och Baileys Chocolate Luxe

Ingredienser
  

  • 60 g mörk choklad minst 70 %
  • 2,5 dl mandelmjölk eller standardmjölk
  • 1 msk rörsocker
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 4 cl Baileys Chocolat Luxe

Brända mandlar

  • 100 g sötmandel
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Dekoration

  • Minimarshmallows
  • grädde lättvispad
  • apelsinskiva torkad
  • brända mandlar
  • kakao

Instruktioner
 

  • Grovhacka chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med 1 dl av mjölken.
  • Värm på låg värme till chokladen smält, rör under tiden.
  • Blanda resterande mjölk, rörsocker och majsstärkelse i en skål och rör ner i den varma chokladmjölken.
  • Riv ner apelsinskal och tillsätt Baileys Cocolate Luxe. Rör på låg värme tills den varma chokladen börjar få en krämig konsistens, den får inte koka.
  • Sila chokladen för att få bort apelsinskalet.

Brända mandlar

  • Ta fram en torr stekpanna och rosta mandlarna.
  • Lägg strösocker och vatten i kastrull och koka upp på medelvärme tills sockret smält.
  • Lägg mandlarna i kastrullen med sockerlag och rör om till sockret sockrar sig, sänk till låg värme. Detta tar cirka en minut och rör om hela tiden.
  • Lägg mandlarna på ett bakplåtspapper och låt de svalna helt.

Dekoration

  • Dekorera den varma chokladen med lätt brända minimarshmallows, lättvispad grädde, torkad apelsinskiva, hackade brända mandlar och pudrad kakao.
Skriv ut receptet