Portioner 2 portioner
Ingredienser
- 60 g mörk choklad minst 70 %
- 2,5 dl mandelmjölk eller standardmjölk
- 1 msk rörsocker
- 0,5 msk majsstärkelse
- 4 cl Baileys Chocolat Luxe
Brända mandlar
- 100 g sötmandel
- 0,75 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
Dekoration
- Minimarshmallows
- grädde lättvispad
- apelsinskiva torkad
- brända mandlar
- kakao
Instruktioner
- Grovhacka chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med 1 dl av mjölken.
- Värm på låg värme till chokladen smält, rör under tiden.
- Blanda resterande mjölk, rörsocker och majsstärkelse i en skål och rör ner i den varma chokladmjölken.
- Riv ner apelsinskal och tillsätt Baileys Cocolate Luxe. Rör på låg värme tills den varma chokladen börjar få en krämig konsistens, den får inte koka.
- Sila chokladen för att få bort apelsinskalet.
Brända mandlar
- Ta fram en torr stekpanna och rosta mandlarna.
- Lägg strösocker och vatten i kastrull och koka upp på medelvärme tills sockret smält.
- Lägg mandlarna i kastrullen med sockerlag och rör om till sockret sockrar sig, sänk till låg värme. Detta tar cirka en minut och rör om hela tiden.
- Lägg mandlarna på ett bakplåtspapper och låt de svalna helt.
Dekoration
- Dekorera den varma chokladen med lätt brända minimarshmallows, lättvispad grädde, torkad apelsinskiva, hackade brända mandlar och pudrad kakao.