Irish Coffee
Foto: William Grant & Sons

Irish Coffee

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Se till att alla ingredienser är klara innan du börjar blanda din Irish Coffee. Du vill inte att kaffet svalnar medan du vispar din grädde.
Portioner 1 drink

Ingredienser
  

  • 2 tsk Tully sockermix (alt. en stor sked farinsocker)
  • 4 cl Tullamore D.E.W.
  • 8 cl kaffe varmt
  • vispgrädde skakad

Instruktioner
 

  • Brygg kaffe enligt sedvanlig metod (8g kaffe/1,5d vatten).
  • Skaka grädden lätt i en shaker eller annan passande behållare. Här vill vi uppnå samma textur som hos smält glass. Vi luftar den lite så att den lätt binder samman och inte sjunker igenom kaffet.
  • Fyll tillfälligt ditt Irish coffee-glas med kokande vatten så att glaset värms upp ordentligt innan du börjar.
  • Starta med den första ingrediensen i det varma glaset och bygg sedan vidare.
  • Lämna ca 1,5 cl utrymme till glasets kant. Blanda generöst så allt socker löses upp.
  • Toppa upp till kanten med den luftiga grädden.
  • Strunta i sugröret och upplev harmonin av mötet mellan den heta kaffeblandningen och den svala grädden.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.