Portioner 1 drink
Se till att alla ingredienser är klara innan du börjar blanda din Irish Coffee. Du vill inte att kaffet svalnar medan du vispar din grädde.
Ingredienser
- 2 tsk Tully sockermix (alt. en stor sked farinsocker)
- 4 cl Tullamore D.E.W.
- 8 cl kaffe varmt
- vispgrädde skakad
Instruktioner
- Brygg kaffe enligt sedvanlig metod (8g kaffe/1,5d vatten).
- Skaka grädden lätt i en shaker eller annan passande behållare. Här vill vi uppnå samma textur som hos smält glass. Vi luftar den lite så att den lätt binder samman och inte sjunker igenom kaffet.
- Fyll tillfälligt ditt Irish coffee-glas med kokande vatten så att glaset värms upp ordentligt innan du börjar.
- Starta med den första ingrediensen i det varma glaset och bygg sedan vidare.
- Lämna ca 1,5 cl utrymme till glasets kant. Blanda generöst så allt socker löses upp.
- Toppa upp till kanten med den luftiga grädden.
- Strunta i sugröret och upplev harmonin av mötet mellan den heta kaffeblandningen och den svala grädden.