annons

Försommardrink med jordgubbar, rabarber och viol
Foto: Pål Allan

Försommardrink med jordgubbar, rabarber och viol

Ingredients
  

  • 1 dl rabarbersaft
  • 1 l mineralvatten
  • 1 stång rabarber färsk
  • 2 msk socker
  • 2 dl jordgubbar
  • 2 st citroner
  • 1 kruka mynta eller citronmeliss
  • is krossad
  • 1 flaska champagne eller cava, mousserande vin, förslagsvis Crémant de Bourgogne
  • ätbara blommor t ex violer, tusensköna eller gurkört

Instructions
 

  • Skölj och hacka örterna. Riv skalet på ena citronen. Pressa båda citronerna. Skiva rabarbern i smala skivor i en bunke, tillsätt socker och citron, låt dra en timma i kylen. Skölj blommorna i vatten, hacka därefter. Gör detsamma med jordgubbarna. Blanda alla ingredienser utom bubblet i en tillbringare; detta är nu en god alkoholfri drink.
  • Lägg is i drinken. Ställ kylt bubbel bredvid i isbytta så att gästerna själva kan hälla på bubbel om de vill ha.
Print Recipe

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

press_rabarber2
Likör

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.