Försommardrink med jordgubbar, rabarber och viol
Foto: Pål Allan

Försommardrink med jordgubbar, rabarber och viol

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Ingredienser
  

  • 1 dl rabarbersaft
  • 1 l mineralvatten
  • 1 stång rabarber färsk
  • 2 msk socker
  • 2 dl jordgubbar
  • 2 st citroner
  • 1 kruka mynta eller citronmeliss
  • is krossad
  • 1 flaska champagne eller cava, mousserande vin, förslagsvis Crémant de Bourgogne
  • ätbara blommor t ex violer, tusensköna eller gurkört

Instruktioner
 

  • Skölj och hacka örterna. Riv skalet på ena citronen. Pressa båda citronerna. Skiva rabarbern i smala skivor i en bunke, tillsätt socker och citron, låt dra en timma i kylen. Skölj blommorna i vatten, hacka därefter. Gör detsamma med jordgubbarna. Blanda alla ingredienser utom bubblet i en tillbringare; detta är nu en god alkoholfri drink.
  • Lägg is i drinken. Ställ kylt bubbel bredvid i isbytta så att gästerna själva kan hälla på bubbel om de vill ha.
Skriv ut receptet

relaterat

Ice Latte & Pear
Likör

Ice Latte & Pear

Vad passar väl bättre när det är varmt på sommaren än att svalka sig med en iskaffe. Det här är en härlig och ny variant

Latte & Pear Martini
Likör

Latte & Pear Martini

En helt ny variant på den klassiska drinken martini, här med smak av kaffe och söta päron.

Blåbär och lavendel-Margarita
Tequila

Blåbär och lavendel-Margarita

Blåbär och lavendel-Margaritan kommer med en varning. Denna vackra sommardrink löper stor risk att dra tillsig all uppmärksamhet. En ljuvlig skönhet, i såväl smak som

Frozen Strawberry Margarita
Tequila

Frozen Strawberry Margarita

Svensk sommar stavas j o r d g u b b a r. Nu kombinerar vi en sommarklassiker med en annan och presenterar en Frozen

Frozen Mango Margarita
Tequila

Frozen Mango Margarita

En frostig Margarita blandad på fryst mango för sommarens heta dagar. Söt på utsidan, men kylig på insidan.

The Hendrick’s Jubilee Punch
Gin

The Hendrick’s Jubilee Punch

Jubileumsbålen passar lika bra att samlas kring sommar som vinter och serveras med fördel i en stor bålskål eller i ett set med tekoppar och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.