annons

Coco Azul
Foto: Spendrups

Coco Azul

En modig GT som gör sin grej. Med sin havsblå färg och sin distinkta smak av kokos är det nära till hands att minnas en solig dag på stranden. Recept av Roberto Escobar Rodriguez.

Portioner 1 drink

Ingredienser
  

  • 50 ml La Republica Amazonica Gin
  • 20 ml Blue coco syrup
  • 80 ml Schweppes Premium Mixer Tonic Twist of Lime
  • 2 barskedar Coconut tincture

Blue coco syrup

  • 100 ml kokosvatten
  • 70 ml vermouth bianco går också bra med vitt vin
  • 70 ml Shake It Mixers Blue Curacao
  • 70 ml limejuice
  • 2 nypor salt
  • 2 stänk absinthe
  • 100 ml kokosgrädde

Coconut tincture

  • 100 ml vodka (alt rom eller gin) med ca 50 % eller mer i alkoholhalt
  • 3 msk kokosolja

Instruktioner
 

Blue Coco syrup

  • Blanda alla ingredienser förutom kokosgrädden. Häll sedan mixen i kokosgrädden (denna kommer att göra så att ingredienserna skär sig). Låt stå i ca 2h. Filtrera blandningen genom ett kaffefilter. Mixen kommer nu att vara genomskinlig, sila, häll upp i en flaska och förvara i kylen.

Coconut tincture

  • Värm upp kokosoljan tills den är helt flytande. Häll oljan och spriten i en burk och låt stå i ca 8h. Skaka burken då och då. Lägg sedan burken i frysen och låt stå i ca 24h. Ta ut burken. Fettet från kokosoljan kommer nu att ha fryst och spriten kommer att ha fått smaken av kokos. Sila upp vätskan och förvara i en flaska.

Coco Azul

  • Fyll ett glas med is. Tillsätt gin, Blue Coco syrup och Cocos Tinture. Toppa upp glaset med Schweppes Tonic & Twist of Lime. Garnera med citronzest.
Skriv ut receptet

relaterat

press_rabarber2
Likör

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.