En modig GT som gör sin grej. Med sin havsblå färg och sin distinkta smak av kokos är det nära till hands att minnas en solig dag på stranden. Recept av Roberto Escobar Rodriguez.
Portioner 1 drink
Ingredients
- 50 ml La Republica Amazonica Gin
- 20 ml Blue coco syrup
- 80 ml Schweppes Premium Mixer Tonic Twist of Lime
- 2 barskedar Coconut tincture
Blue coco syrup
- 100 ml kokosvatten
- 70 ml vermouth bianco går också bra med vitt vin
- 70 ml Shake It Mixers Blue Curacao
- 70 ml limejuice
- 2 nypor salt
- 2 stänk absinthe
- 100 ml kokosgrädde
Coconut tincture
- 100 ml vodka (alt rom eller gin) med ca 50 % eller mer i alkoholhalt
- 3 msk kokosolja
Instructions
Blue Coco syrup
- Blanda alla ingredienser förutom kokosgrädden. Häll sedan mixen i kokosgrädden (denna kommer att göra så att ingredienserna skär sig). Låt stå i ca 2h. Filtrera blandningen genom ett kaffefilter. Mixen kommer nu att vara genomskinlig, sila, häll upp i en flaska och förvara i kylen.
Coconut tincture
- Värm upp kokosoljan tills den är helt flytande. Häll oljan och spriten i en burk och låt stå i ca 8h. Skaka burken då och då. Lägg sedan burken i frysen och låt stå i ca 24h. Ta ut burken. Fettet från kokosoljan kommer nu att ha fryst och spriten kommer att ha fått smaken av kokos. Sila upp vätskan och förvara i en flaska.
Coco Azul
- Fyll ett glas med is. Tillsätt gin, Blue Coco syrup och Cocos Tinture. Toppa upp glaset med Schweppes Tonic & Twist of Lime. Garnera med citronzest.