En GT vars smaker för tankarna till oförglömliga sommarkvällar. Här möts het chili och söt jordgubbe i en dans med porlande tonic, is och gin. Recept av Curt Ericsson.
Portioner 1 drink
Ingredienser
- 50 ml Tanqueray Mandarin Gin
- 20 ml chilisirap
- 80 ml Schweppes Tonic & Hibiscus
- 4 st jordgubbar
- chilifrukt
- is
Chilisirap
- 3 st chilifrukter
- 5 dl socker
- 3,5 dl vatten
Instruktioner
Chilisirap
- Koka upp samtliga ingredienser under omrörning till dess att sockret smält. Sila av chilifrukten, låt svalna och förvara sedan i kylskåp.
Chilliberry GT
- Fyll ett glas med is. Tillsätt gin och chilisirap. Skär jordgubbarna och placera dem i glaset. Addera en sjättedels chilifrukt. Toppa upp glaset med Schweppes Tonic & Hibiscus, rör sedan varsamt i glaset med barsked.