annons

Celery'brate
Foto: Arcus

Celery’brate

Matchar förrätten som består av nordisk japansk skagenröra med MSC-certifierade räkor på nystekt råraka med yuzu kosho & tångkaviar, pepparrot och syrlig sallad med havtornsvinegrette.

Portioner 1 drink

Ingredienser
  

  • 50 ml Skagerrak Nordic Dry Gin
  • 30 ml citronjuice
  • 20 ml sellerisockerlag
  • hemmagjord flädersoda

Instruktioner
 

Sellerisockerlag

  • Hacka två selleristjälkar i 2 cm bitar, lägg i kastrull med 200 gram strösocker och 2 dl vatten. Värm upp och låt dra i en timme. Sila bort sellerin och använd som garnityr

Flädersoda

  • Låt 7–8 torkade fläderblommor ligga i 50 cl te vatten i 10 minuter. Låt vattnet svalna, kör det sedan i en sodastreamer eller liknande.

Servering

  • Skaka med is, sila ned i Highball eller större martiniglas och toppa med soda. Garnera med selleri.
Skriv ut receptet

relaterat

press_rabarber2
Likör

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.