annons

Celery'brate
Foto: Arcus

Celery’brate

Matchar förrätten som består av nordisk japansk skagenröra med MSC-certifierade räkor på nystekt råraka med yuzu kosho & tångkaviar, pepparrot och syrlig sallad med havtornsvinegrette.

Portioner 1 drink

Ingredienser
  

  • 50 ml Skagerrak Nordic Dry Gin
  • 30 ml citronjuice
  • 20 ml sellerisockerlag
  • hemmagjord flädersoda

Instruktioner
 

Sellerisockerlag

  • Hacka två selleristjälkar i 2 cm bitar, lägg i kastrull med 200 gram strösocker och 2 dl vatten. Värm upp och låt dra i en timme. Sila bort sellerin och använd som garnityr

Flädersoda

  • Låt 7–8 torkade fläderblommor ligga i 50 cl te vatten i 10 minuter. Låt vattnet svalna, kör det sedan i en sodastreamer eller liknande.

Servering

  • Skaka med is, sila ned i Highball eller större martiniglas och toppa med soda. Garnera med selleri.
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

press_rabarber2
Likör

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.