Man kan kalla det bowl men det kan lika gärna heta matig sallad. Oavsett vilket så är det en perfekt bas för
att servera med veganska nuggets. Fräscht, krispigt och mättande! Och om du passar på och gör en
större laddning picklade grönsaker och kokt ris (håller sig fint i kylen) är det verkligen bästa sortens
snabbmat – att kombinera ihop en god lunch eller middag med veganska nuggets i en skål. Gott
och enkelt!
Servings 4 portioner
Ingredients
- 400 g Quorn Vegan Nuggets
- 4 dl jasminris
- 2 dl edamamebönor
- 200 g mangold
- 4 st färska lökar delade på längden
- 1 st gurka
- Sriracha
- Sesamfrön
- Sesamolja
Picklade morötter
- 200 g morötter
- 0,5 dl ättikssprit 12%
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
Picklad rödlök
- 200 g rödlök
- 0,5 dl ättikssprit 12%
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
Instructions
- Skiva morötter och rödlök tunt och lägg i väl rengjorda burkar med lock. Gör en 123-lag genom att koka ättikssprit, socker och vatten i en kastrull, rör tills sockret löst sig. Häll lagen över morötterna respektive rödlöken. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp. Tips! Picklade grönsaker håller flera veckor i kylskåp så passa på att göra extra så har du goda tillbehör klara att bara ta fram.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs mangold och lök i sesamolja.
- Tillaga Quorn Vegan Nuggets enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla gurkan och fördela sedan alla ingredienser till din bowl i fyra djupa tallrikar. Toppa med sriracha och sesamfrö efter smak.