Matchar förrätten som består av nordisk japansk skagenröra med MSC-certifierade räkor på nystekt råraka med yuzu kosho & tångkaviar, pepparrot och syrlig sallad med havtornsvinegrette.
Portioner 1 drink
Ingredienser
- 50 ml Skagerrak Nordic Dry Gin
- 30 ml citronjuice
- 20 ml sellerisockerlag
- hemmagjord flädersoda
Instruktioner
Sellerisockerlag
- Hacka två selleristjälkar i 2 cm bitar, lägg i kastrull med 200 gram strösocker och 2 dl vatten. Värm upp och låt dra i en timme. Sila bort sellerin och använd som garnityr
Flädersoda
- Låt 7–8 torkade fläderblommor ligga i 50 cl te vatten i 10 minuter. Låt vattnet svalna, kör det sedan i en sodastreamer eller liknande.
Servering
- Skaka med is, sila ned i Highball eller större martiniglas och toppa med soda. Garnera med selleri.