When Rhu met Barbi
Foto: Schweppes

When Rhu met Barbi

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Portioner 1 drink

Ingredienser
  

When Rhu met Barbi

  • Is
  • 5 cl gin
  • 3 cl citronsaft
  • 2 cl fläderlikör
  • 2 cl rabarbersockerlag
  • 3 st äggvitor
  • 30 cl Schweppes Lemon

Rabarbersockerlag

  • 3 st rabarberstjälkar
  • 3 dl socker
  • 3 dl vatten

Instruktioner
 

  • Rabarbersockerlag: Skär rabarber i centimeterstora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vatten. Koka upp och låt koka i ca 10 - 15 minuter tills rabarbern har blivit riktigt mjuk. Sila över vätskan till en skål och pressa all extra saft ur rabarbern. Häll tillbaka vätskan i kastrullen, tillsätt socker och koka under omrörning tills sockret lösts upp. Låt svalna och förvara i kylskåp. Receptet räcker till flera drinkar.
  • When Rhu met Barbi: Fyll en shaker med gin, rabarbersockerlag, färskpressad citronsaft, fläderlikör och is. Skaka. Häll upp i ett lowballglas. Blanda Schweppes Lemon och äggvita i en sifon. Ladda sifonen med två patroner och gör en fluffig rundel av skum i glasets öppning. Har du ingen sifon så går det bra att vispa Schweppes Lemon och äggvita till ett fluffigt skum förhand med visp, och hälla skummet i glasets öppning.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.