annons

Svenska artister skapar cocktails

Svenska artister skapar cocktails

bv

SIWAN
6 cl – Jack Daniel’s 150 Anniversary Edition
0,5 ml apelsin/blodapelsin sockerlag
2 stänk Angostura bitter
2 stänk Orange bitter
Rinse Absinthe

Blanda drinken med is i ett rörglas eller shaker. Rör om drinken i ca 15 sekunder tills den är välkyld och lite utvattnad. Servera över en stor isbit i ett rocksglas och garnera med blodapelsinzest.

Julia Frej
Julia Frej började sin offentliga karriär i SVT’s ”Kakan & Julia” med Kakan Hermansson. Hon har även medverkat som musiker i Pluras Kök, Pluras Paradis och Historieätarna. Just nu är Julia aktuell med julshowen ”Alla kan äta julbord” med Erik Haag, Lotta Lundgren och Karin Af Klintberg och hon släpper egen EP och album 2017.

– Jag ville ta fram en drink som passar efter maten, när man har ett sötsug. Det är en bra kombo av sött och fräscht och bubblorna adderar lite lyx, berätta Julia Frej.
fff
FF
3 cl Jack Daniel’s Tennessee Honey
2 cl citronjuice
1 cl agavesirap
1 knippe mynta
Toppa med champagne, cava eller prosecco

Blanda drinken med is i en shaker och skaka hårt tills den är välkyld. Dubbelsila drinken i ett cocktailglas och toppa med champagne. Garnera drinken med en myntakvist.

Patrik Arve
Patrik aka Swedish Tiger är kanske mest känd som sångaren i Teddybears men medverkar även i grammisvinnarna Bröderna Lindgren, punkbandet Krösus samt soloprojektet Swedish Tiger Sound.
I jul är Patrik aktuell med en dokumentär och livespelning tillsammans med Teddybears på SVT.

– Detta är en riktig sjörövardrink med mycket smak, ingen saft. Denna drink känns. Samtidigt vill jag att man vårdar sin kropp och har därför valt att göra den så nyttig som möjlig med ingefära och citron.

tiger
TIGERSTYLE
6 cl – Jack Daniel’s 150 Anniversary Edition
1 cl ingerfära sockerlag
2 stänk Peychaud’s Bitter

Blanda drinken med is i ett rörglas eller shaker. Rör om drinken i ca 15 sekunder tills den är välkyld och lite utvattnad. Servera över en stor isbit i ett rocksglas och garnera med en citronzest.

relaterat

press_rabarber2
Likör

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.