annons

Smokescreen
Foto: Altia

Smokescreen

Drinkar med skotsk whisky, än mer med rökig whisky, kan vara en utmaning. Att plocka upp aromer och smaker som finns i spriten är ofta en gångbar lösning. För skotsk whisky kan det vara apelsin, äpple, ingefära och även mynta och anis som rimmar med malt och torv. Ett känt exempel är Penicillin, en ingefärsspetsad whisky sour med touch av rökig whisky.

Här får du ett annat alternativ, Smokescreen, som istället kryddar upp med härligt komplex Grön Chartreuse och lyfter fram både malt och saftiga torvtoner i den Mòine vi blandar i.

Portioner 1 drink

Ingredienser
  

  • 4 blad mynta
  • 2 cl sockerlag
  • 3 cl blended whisky
  • 1,5 cl Bunnahabhain Mòine
  • 1 cl grön Chartreuse
  • 2 cl limejuice

Instruktioner
 

  • Muddla myntabladen med sockerlagen i en shaker. Häll i övriga ingredienser och skaka med is.
  • Ta fram ett stadigt tumblerglas med en stor isbit och sila över drinken i glaset.
  • Garnera med en kvist mynta.
Skriv ut receptet

relaterat

press_rabarber2
Likör

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.