annons

Slopa grillkorven – här är recepten för vårens utehäng
Foto:

Slopa grillkorven – här är recepten för vårens utehäng

Tillsammans med matkreatören Frida Lund har Briska Demi Sec tagit fram två recept på hur du kan imponera med riktigt god mat såväl i trädgården som till skogs.

Tillsammans med matkreatören Frida Lund har Briska Demi Sec tagit fram två recept på hur du kan imponera med riktigt god mat såväl i trädgården som till skogs.

Under pandemin har många insett hur trevligt det kan vara att umgås utomhus, men den som gjort detta flitigt kan nog ha tröttnat på ketchup och senap vid det här laget. Inför vårens alla utomhushäng har matkreatören Frida Lund därför tillsammans med Briska Demi Sec tagit fram recept som får dig att gå från matsäck till masterchef.

Recepten är framtagna för att avnjutas just utomhus och för att perfekt komplettera smakprofilen i Briskas halvtorra cider Demi Sec. Den smörstekta gnocchin med svamp, fänkål och citron tillagas enkelt över öppen eld eller med stormkök. Tricket är komponenter som lätt förbereds hemma men imponerar vid servering.

Det andra receptet, rostad tomatsoppa med parmesan, tillagas hemma och tas sedan enkelt med i termos. När du toppar med surdegskrutonger och örtolja på plats blir känslan genast lyxig, och tillsammans med en Briska Demi Sec med smak av riesling och persika kommer du bjuda på en smaksensation.

– Eftersom cidern är halvtorr kommer den vara en perfekt smak-kompis med soppan, då den matchar fint till den lilla sötman och djupet av rostad tomat, säger Frida Lund.

– Fänkålen i gnoccirätten lirar även den helt perfekt med den pigga smaken i Briska Demi Sec. Och citronen kommer lyfta den halvtorra smaken och tonerna av persika till nya höjder.

Recepten hittar du här:

Smörstekt gnocchi med svamp, fänkål och citron

Rostad tomatsoppa med parmesan, surdegskrutonger och örtolja

Om Briska Demi Sec
En halvtorr äppelcider med smak av riesling och persika, med en finstämd och elegant balans mellan frisk syra och fruktighet.
• Finns som alkoholfri (0,5%) samt 4,5%
• Vegansk
• Säljs exklusivt på Systembolaget

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.