Hampus Thunholm om konsten att blanda kaffedrinkar
Foto: Nigab

Signature 43

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept av Hampus Thunholm.

Portioner 1 drink

Ingredienser
  

  • 3 cl Licor 43
  • 10 cl kaffe kvalitet
  • 2 cl lakritssocker
  • 2 cl irländsk whiskey
  • grädde lättvispad
  • flingsalt

Lakritssocker

  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 4 g lakritspulver

Instruktioner
 

  • Gör lakritssockret genom att koka upp vatten med socker och lakritspulver. Låt sedan svalna.
  • Koka kaffet och låt svalna till omkring 42 grader. Blanda sedan Licor 43, kaffe, lakritssocker och irländsk whiskey.
  • Servera drinken i ett coupeglas, toppa med lättvispad grädde och strö en nypa flingsalt över grädden.
Skriv ut receptet

relaterat

Let's Be Ernest
Rom

Let’s be Ernest

En flirt med Västindien där rom får kampera med mango – en frukt som gifter sig fint med rommens toner av mogen frukt och arrak.

Pink Floyd
Gin

Pink Floyd

Här får den populära jordgubbsginen bidra till firandet. Det skulle kunna bli en söt historia, men klarar sig tack vare lite frisk grapefruktjuice och läcker

Nordic Dry G&T
Gin

Nordic Dry G&T

Drinken Nordic Dry G&T är framtagen av prisbelönta bartendern Emil Åreng och innehåller selleri som lyfter sältan i drinken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.